Ny bog om søskende til børn med handicap

indsendt 13. apr. 2011 05.02 af Forældreforening Gentofte

Søskende til børn med ADHD og autisme eller andet handicap bliver ofte overset. Ny bog sætter fokus på problemstillingen. 

Bogen "Mor husk mig", der er udgivet af Servicestyrelsen, handler om søskende til børn med handicap, hovedsageligt autisme og ADHD.
Det er børn, der ofte overses, fordi de har evnen til at klare sig selv og, i modsætning til deres søskende med handicap, ikke direkte virker, som om de har samme behov for ekstra opmærksomhed. 
 
I "Mor husk mig" er fokus på søskende.
Børnene, store som små, får en stemme, og beretter om de udfordringer og glæder, der opstår, når ens bror eller søster har et handicap.
 
Der er søskende, som har store konflikter med hinanden; søskende, som hver især har forskellige diagnoser og søskende, som har udviklet et helt særligt bånd til hinanden.

Bogen skildrer både små og store familier; familier hvor forældrene er gift; familier, hvor forældrene er skilt, og en familie med adoptivbørn.
 
Selv om bogen primært fokuserer på søskende til børn med autisme og ADHD, kan den have interesse for en langt bredere gruppe.

Mange andre familier, hvor der er børn med handicap, vil kunne genkende de følelser, udfordringer og situationer, der er beskrevet i bogen.
 
Bogen koster 200 kroner og kan bestilles via www.autisme.dk.
 

venlig hilsen

Servicestyrelsen 

Comments